Timeboxing
🥊 Dnes to bude o timeboxingu. O přidělování časových bloků v kalendáři konkrétním úkolům. Prostě si dáváte do kalendáře nejen schůzky, ale také vaše úkoly na dny a časy, kdy je chcete splnit. Nikdy to neklapne na 100 %. Ale […] → ČÍST DÁL
🥊 Dnes to bude o timeboxingu. O přidělování časových bloků v kalendáři konkrétním úkolům. Prostě si dáváte do kalendáře nejen schůzky, ale také vaše úkoly na dny a časy, kdy je chcete splnit. Nikdy to neklapne na 100 %. Ale […] → ČÍST DÁL
Po uveřejnění mého posledního článku o upozorněních na novou poštu v Microsoft Outlook mi v poště přistály dvě otázky, které měly společné téma, ačkoliv byl jejich obsah různý. Směřovaly k nahrávání obrazovky, které jsem využil právě k ukázce nastavení Outlooku. […] → ČÍST DÁL
S velkým množstvím rozptýlení, která brání v lepším soustředění, se dnes snaží zatočit téměř každý. Notifikace, která se zobrazí na obrazovce monitoru, nás může na několik vteřin nebo minut odtrhnout od rozpracovaného důležitého úkolu. A návraty zpět do plného soustředění […] → ČÍST DÁL
Už jste někdy něco hledali na Google? A mohl bych vědět jak? Ne, dělám si samozřejmě legraci. V tomto krátkém příspěvku bych chtěl nasdílet pár fíglů pro rychlejší a přesnější hledání na Google těm z vás, kdo jste se […] → ČÍST DÁL
Pomáhal jsem několikrát různým firmám a skupinám nasazovat CRM systémy. Já sám jsem si pro svou práci vyzkoušel třeba Insightly, ZOHO, Salesforce, Streak pro Gmail a i český Raynet. Nakonec jsem však skončil u jednoduché Google tabulky. Zjistil jsem, že […] → ČÍST DÁL
Na začátku nového roku jsem zaznamenal několik pokusů známých a kolegů o minimalizaci používání chytrého telefonu. Někdo to vzal pěkně zostra - vyměnil iPhone za tlačítkový telefon. Jiní odinstalovali část aplikací, které je až moc často odtrhávaly od reality, jako […] → ČÍST DÁL
Článek jsem napsal pro skvělý časopis SuperApple.cz. Pokud chcete zjistit, jak s aplikací Todoist pracovat skutečně naplno, vidět nejrůznější případy užití a léty prověřené postupy, navštivte můj kurz pro veřejnost - Todoist: Úkoly a projekty pod kontrolou. Nejen Todoist, ale […] → ČÍST DÁL
Na posledním školení Efektivní mobilní kanceláře padla otázka - jak jednoduše promítnout obrazovku mobilního zařízení s Android ve verzi nižší než 5.0 (Lollipop) na PC s Windows nebo MacBook? Variant je několik, mou oblíbenou, která nevyžaduje root u tabletu nebo mobilního […] → ČÍST DÁL
Moc se mi nestává, že bych podrobně popisoval jednotlivé aplikace, které pro zvýšení osobní produktivity používám, až tak podrobně. Dnes udělám drobnou výjimku, neboť si myslím, že si ji LightShot, aplikace pro jednoduché a funkční pořizování snímků obrazovky, rozhodně zaslouží. […] → ČÍST DÁL
Dnešní článek se na první pohled odklání od běžných témat, o kterých píši. Opak je však pravdou, rád bych vám totiž představil jednoduchý trik, jak využít službu IFTTT (přečtěte si také článek z letošního roku o jejím praktickém využití) pro […] → ČÍST DÁL
• Jak si organizovat vlastní práci
• Jak se efektivně spravovat poznámky
• Jak se moc nenadřít s e-maily
• Jak plánovat a stíhat důležité závazky
• Jak na priority, co dělat a co škrtnout
• Jak zrychlit práci na čemkoliv
• Jak využít AI nástroje nejen pro práci
• Jak automatizovat sebe přes návyky
• Jak si ulehčit práci díky aplikacím